zaterdag 15 november 2014

Sneller dan het licht lunch bij Strandrestaurant Nederzandt in Noordwijk



Sneller dan het licht stond onze lunch bij Strandrestaurant Nederzandt in Noordwijk op tafel. Dat was opmerkelijk. Misschien was het ook niet zo'n moeilijke lunch, maar toch. We hadden uren gereden om in Noordwijkerhout te komen, omdat de wegen overal tien keer waren afgesloten, hadden toen allerlei zaken bekeken en toen kwam de honger.



Strandrestaurant Nederzandt in Noordwijk

In het park waar we moesten zijn, dirigeerden ze ons naar dit restaurant cq strandtent. Niet echt op het strand overigens, maar niet minder gezellig. Overal al kerstbomen, buiten allemaal heerlijke loungebanken, het vuur dat knapperde om mensen warm te houden. En wie dat niet genoeg vond, kon ook nog een deken krijgen. Binnen een veelvoud aan veelkleurige stoelen en een gezellig interieur. We vonden het er top.



Snelle bediening

De bediening was er ook vrij snel. Eerst maar even wat drinken en dan bedenken wat we wilden eten. Zo aan de kust leek een broodje garnaal toch wel de maaltijd die hoort. Vers uit zee stond er ook nog eens bij dus wie wil dat nu niet. Nog voordat onze woorden koud waren, stonden de broodjes al op de tafel. Prachtig grof bruin brood met rijkelijk veel garnalen, een cocktail saus en rucola.

Heerlijke garnalen

De zilte zee was net niet te horen, maar anders. Ook bijzonder dat er hier gewoon een lekker glas melk op het menu stond. En dat bleek ook nog eens een halve koe te zijn. De koffie was verder ook erg goed (ook wel eens anders geweest). En de bediening zeer aardig en voorkomend. Er werd een gezellig praatje gemaakt, er werd gevraagd waar we vandaan kwamen. Toen we weggingen, werd ons een goede thuisreis gewenst.

Wandelen

Het zijn die kleine dingen. Maar het mooie was misschien nog wel dat we daarna ook nog een leuke strandwandeling konden maken. Zo over de duin was het heerlijk uitwaaien tegen een prachtige herfstzon. Het jasje kon gewoon open. En de rekening: ja die was niet heel laag. 38,50 euro. De broodjes waren meer dan 10 euro. Maar dan heb je ook wat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten