dinsdag 28 oktober 2014

Helemaal verzadigd door Beachhapjes XXL vis

Soms heb je zo’n dag waarop je op het einde er van een enorme honger hebt. Wij hadden dat. De hele dag op een beurs voor kankerpatiënten rondgelopen in Lelystad, waar ze vieze broodjes aanboden. Iedereen zat er aan met zijn vieze vingertjes, ze stonden in een soort doos en de koffie werd geserveerd met van dat ongezonde witte melkpoeder. Vol met transvetten. Niet echt gezond voor wie dan ook, maar zeker niet voor kankerpatiënten.



Enfin, we hadden daar rondgelopen en van alles aangehoord van sprekers en doktoren en besloten toen af te sluiten in Lemmer. Met een drankje. Dat was de insteek. Maar toen we daar kwamen hadden we honger.

Smoothie

Mijn disgenoot had in de ochtend alleen maar een groene smoothie gehad (ja dat doen kankerpatiënten omdat ze beter willen blijven) en zij had bijna een hongerklap.

Beachclub Lemmer

Ze had de Beachclub Lemmer nog nooit gezien en wilde dat beslist eens meemaken. Het weer was slecht, geen zonsondergang of zelfs maar de schijn van buiten zitten, maar de banken in de hoek deden het ook erg goed. We schoven aan bij een leuk echtpaar en bekeken de kaart. De Beachhapjes XXL vis lachten ons toe. Ik had ze volgens mij al eens eerder gehad, ook mijn disgenoot houdt van vis, dus laat maar komen.

Enorme borrelhap

We waren alleen wat verbaasd toen het kwam: het was een enorme hoeveelheid aan eten. Misschien hadden we aan 1 portie ook wel genoeg gehad. Grote stukken gerookte zalm, stukken forel, heerlijke garnalen, olijven en peppadew kwamen ter tafel. Maar ook lekkere garnalenkroketjes, gebakken uienringen en verschillende soorten brood met tomatenpesto. We schransden dat ons leven er van af hing. J. moest later nog aan de zelfgemaakte sushi, maar maakte daar niet veel van. Ik zou nog aan de stamppot, maar heb eigenlijk helemaal niets meer gegeten daarna. We waren vol! De fijne glaasjes wit, droegen daar overigens ook aan bij.

De rekening

De hapjes zelf waren 8 euro per persoon. Daar had je dan je buikje van vol. Voor de glaasjes wijn en de thee en frisdrank moesten we net zoveel betalen. Uiteindelijk stond er 30 euro op de rekening.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten