donderdag 11 december 2014

Bakker Bart: ook voor een beetje sla betalen

Bakker Bart; Ook voor een beetje sla betalen.

Soms heb je van die dagen dat je bijna een soort hongerklap hebt. Wij hadden dat. Vriendje en ik waren al de hele dag heel druk geweest en ik had hem bij de Moskee in Emmeloord afgeleverd. Hij kwam in opperste verbazing weer naar buiten, want het bidden dat hij gewend was, bleek in Emmeloord heel anders te gaan. Wij moeten altijd erg om dat soort dingen lachen.

Tijd is geld: ook als het om bidden gaan
In Gambia hebben ze ook vaak leuke uitdrukkingen voor dat soort zaken. Snel bidden bijvoorbeeld, omdat tijd geld is bijvoorbeeld. Terwijl ze heel trouw zijn in het bidden overigens. Maar goed Modou had daar gestaan en gekeken naar de mensen naast hem en voor hem en gezien dat zij veel meer ronden deden dan hij van plan was. Dus hilariteit alom. Maar ook honger alom.

Shake van aardbeien en yoghurt
Brood is een favoriet van hem, dus dan maar ergens een lekker broodje scoren. Waar beter dan bij Bakker Bart. Daar niet alleen varkensvlees (want dat eet hij niet), maar ook een lekker broodje met kip. Kipfilet dus. Met wat rauwkost (wel voor betalen extra 0,45 euro) en boter natuurlijk. De tafels waar we aan zaten waren een beetje smoezelig. Even een doekje zou geen overbodige luxe zijn. Maar het broodjes smaakte best lekker. Erbij een shake van aardbeien en yoghurt die volgens de andere partij lekker was. Beetje fruit, beetje zuivel en wat gezondheid. In plastic dat wel. Voor 3,15 euro. Ik nam een opwekkende koffie omdat ik wel wat pep kon gebruiken. Het was een redelijke bak. Niet bijzonder slecht, niet bijzonder goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten