zondag 7 december 2014

Echt Indonesisch eten bij Klein Java in Sneek



Echt Indonesisch eten doe je bij Klein Java in Sneek. Oma zit er altijd voor de keuken en in de keuken staan louter Indonesiërs die volgens oud recept werken. Het is bovendien een smaakvol ingericht restaurant met veel Indonesische elementen. Bij het restaurant kun je ook eten ophalen. Gewoon een hele rijsttafel in bakjes halen en dan lekker thuis opeten. Maar goed wij gingen er dus gewoon lekker eten. Het restaurant heeft een soort a la carte kaart met een hele hoop gangen, 8 maar liefst. Je kunt ook kiezen ook 1 of 2 gerechten. Lemper vooraf bijvoorbeeld (soort kleefrijst met kokos en kip). Heerlijk. Of soto ajam (kippensoep, maar dan oosters, met heerlijke citroengras en die typische Indonesische smaak). En dan een nasi gerecht daarna. Of gado gado met pindasaus.

Rijsttafels in soorten en maten

Toch vind ik eigenlijk altijd dat je bij Klein Java voor een rijsttafel moet gaan. Het is echt altijd veel te veel, je eet je schandelijk vol of je moet zelfs nog wat laten staan. Maar toch; die bakjes gevuld met al de heerlijkheden zijn het lekkerst. Bij Klein Java heb je de keuze uit 6 verschillende soorten rijsttafels. Eentje met allerlei soorten sate, eentje met vlees, een rijsttafel met gele rijst en scherpe groente/ en vleesgerechten, eentje met vlees en vis, eentje met vis en schaaldieren alleen en ook een vegetarische variant.


Rijsttafel met vlees en vis

Zelf word ik altijd erg blij van de rijsttafel met vlees en vis (ook met groentegerechten en eigerechten overigens) maar mijn disgenoot hield niet van vis, Dus gingen we voor de rijsttafel Bandung. Verschillende soorten sate (ook van geit), rendang, hete eieren, sajoer boontjes met tempe, verschillende soorten kip van heet tot met kokos. Heerlijk met goed rijst. En met eigengemaakt ingelegde zure groenten met die heerlijke gembersmaak. Van al dat eten blijf je eten, eten en nog eens eten.

Indonesisch nagerecht

Ook de nagerechten op de kaart zijn heerlijk, maar meestal zijn wij dan zo vol dat er niet meer bij kan. Tjendol bijvoorbeeld. Maar deze keer bleef het gewoon bij een kopje koffie en heerlijke spekkoek die koek die in lagen wordt gebakken en daarom ook zo duur is. Maar waarvan de smaak zo typisch, maar vooral zo heerlijk is en die je alleen kunt uitleggen door hem te eten. De rekening: 53,75 euro.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten